X
Մենք սոց. ցանցերում

Uncategorized @hy

Գավառի «հարբած» պանիրները

Արդեն մի քանի տարի է Գավառից համեստ մի ֆերմեր ապահովում է մայրաքաղաքի գինետները կրաֆթային պանիրներով։ Պանիրները հասունանում են Արծվաքարի պանրագործարանի մառանում՝ Միքայելյանների ընտանեկան ֆերմայում, որը գտնվում է Նորատուսի հանրահայտ խաչքարներից ոչ հեռու:

Պանրի գործարանի սիրտը մառանն է, որտեղ պանիրը ստանում է իր վերջնական տեսքը։ Այստեղի միկրոկլիման բարենպաստ պայմաններ է ստեղծում պանիրների հասունացման համար։ Պանիրը քմահաճ ապրանք է եւ հրաժարվում է հասունանալ ոչ պատշաճ պայմաններում։ Ընդհանուր առմամբ Միքայելյանների գործարանի տեսականին ընդգրկում է կրաֆթային պանիրների 8 տեսակ՝ փափուկ, կիսափափուկ, կիսապինդ, պինդ եւ գերպինդ։
Ավելին՝ gastrovino.mediamax.am

editors

Նմանատիպ Նյութեր

Լրահոս